Fisioteràpia uroginecològica i obstètrica

El sòl pelvià o perineu és el conjunt de músculs que sostenen les vísceres pèlviques: bufeta, úter i recte. I són els encarregats de controlar les funcions de continència de l’orina, dels gasos i de la femta.

La rehabilitació del sòl pelvià és una especialitat de la fisioteràpia que s’encarrega de prevenir i tractar els seus trastorns, degut a que aquest a perdut el control vesical o anal.

La reeducació del sòl pelvià consisteix en una sèrie de tècniques de fisioterapia i en unes pautes d’exercicis que ajuden a aconseguir un bon estat del perineu i a prevenir o solucionar els problemes que hi estan relacionats.

Les causes principals de l’alteració del perineu són: Embaràs i part, Restrenyiment crònic, Cirugia abdominal o ginecològica, Pràctiques esportives inadequades, Menopausa i envelliment, Cirugia prostàtica.

Una prevenció especifica pot evitar molts d’aquests trastorns.

TÈCNIQUES 
-Teràpia manual perineal. Totes les tècniques de fisioteràpia i rehabilitació, adaptades al treball intracavitari.

-Electroestimulació. Per augmentar el balanç muscular en casos d’atròfia, i inhibir les contraccions involuntàries del detrusor.

-Gimnàstica abdominal hipopresiva.

Les sessions són de 50 minuts. Els tractaments no causen dolor i es toleren amb facilitat.


TRACTAMENTS

-Incontinència urinària, de gasos o fecal.
-Prolapses lleus i moderats.
-Miccions imperioses.
-Dolor vaginal en les relacions sexuals.
-Restrenyiment per mala mecànica defecatòria.
-Fisures anals.
-Encopresis
-Pre i postcirugia correcta de prolapses.
-Seqüeles de cirugia abdominal o ginecològica.
-Cistitis de repetició, secundàries a hipertonies
-Seqüeles del part.

Pre part: preparació al naixement, a partir del 5è mes d'embaràs. Mesura de la pelvis. Tècniques respiratòries. Exercicis de normalitzar la pèlvis i alliberar les possibles tensions. Massatge perineal. Exercicis diferents posicions de naixement. Exercicis de facilitació de la dilatació del coll de l'úter i exercicis de facilitació de les contraccions...

Post part: facilitació involució uterina i de la faixa abdominal. Episiotomia. Cesària. Tècniques manuals de facilitació de làctancia materna. Gimnàstica abdominal hipopressiva. (NO FER ABDOMINALS CLÀSSICS).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada