Fisioacupuntura


La Medicina Xinesa avarca una sèrie de coneixements ancestrals on la salut i la persona en tots els seu àmbits eren vistos com un tot. 

Aquesta tradició mil·lenària busca amb les seves diverses tècniques restaurar l’equilibri entre la persona  i  el seu medi exterior.

Per tant, pot abordar tot tipus de trastorns entre ells els dolors, cefalees, vertígens, dolors menstruals i problemes ginecològics, trastorns de l’estat d’ànim, insomni, ansietat, …

Per determinar l’estat de la persona i arribar al diagnòstic l’observaran,  li preguntaran, l’escoltaran i el tocaran. Sobretot el més característic i diferenciador amb la medicina occidental és que li prendran el pols i li miraran la llengua.

Quan amb tota la informació recopilada determini on està el desequilibri procedirà  utilitzant agulles, moxes, ventoses, tuína... Potser li receptarà algunes plantes i li donarà algunes pautes alimentaries, o li recomanarà algun nou hàbit en la seva vida quotidiana.

Per una mica més d’informació de les tècniques:

-L’ús de les agulles és el que es coneix com acupuntura i consisteix en la inserció  i manipulació de finíssimes agulles en punts concrets del cos per restablir el flux correcte d’energia a tot el cos. Quan es manipula l’agulla pot molestar lleugerament ja que de vegades se sent una rampa que és deguda a l’estimulació de l’energia. La sensació de malestar disminueix de seguida .

-La moxa, es fa servir per escalfar. Es tracta de l’herba artemisa i es troba en forma de puro, minipuro o suelta. L’0bjectiu de la moxa és tonificar la salut.

-El Tuína, és la branca de la medicina xinesa que utilitza el massatge com a eina terapèutica.Ara només us falta venir a provar-la. Us esperem !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada